Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Overzicht nieuws

25 juni 2019

Nederlands Autisme Register (NAR)

In Nederland hebben naar schatting 190.000 mensen een autismespectrumstoornis (ASS). Om meer te weten te komen over de levensloop van mensen met autisme om hen optimaal te kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling is het Nederlands Autisme Register (NAR) opgericht.
Lees verder: Nederlands Autisme Register (NAR)
24 juni 2019

Professionaliseringsaanbod handicap + studie 2019-2020 bekend

Professionaliseringsaanbod handicap + studie van september 2019 tot juni 2020 is bekend en de aanmelding is geopend. De onderwerpen lopen uiteen: toegankelijk toetsen, (digitaal) toegankelijk onderwijs, studentenwelzijn, studeren met psychische klachten, autisme, dyslexie en dyscalculie, beleid studeren met functiebeperking. Kijk op onze agenda.
Professionaliseringsaanbod handicap + studie 2019-2020 bekend
20 juni 2019

Lies Korevaar verkozen tot Lector van het Jaar 2019

Lector Rehabilitatie van de Hanzehogeschool is verkozen tot Lector van het Jaar 2019. “Lies Korevaar is met zijn expertise en betrokkenheid van grote waarde voor de bewustwording en integrale aanpak van het welzijn van studenten met psychische problematiek,” zegt Judith Jansen, programma-directeur van Expertisecentrum handicap + studie. De verkiezing tot Lector van het Jaar staat dit jaar in het teken van studentenwelzijn.
Lies Korevaar verkozen tot Lector van het Jaar 2019
18 juni 2019

Stem onderwijs meer af op de beperkingen

In een interview in het Magazine Sociaal Economische Raad (juni 2019) vertelt Bas van der Voort over het belang van inclusief onderwijs, een toegankelijke arbeidsmarkt en de missie om dat vorm te geven. Bas van der Voort werkt als consultant bij Expertisecentrum handicap + studie/CINOP. Tevens is hij SP-raadslid én hij voetbalt in het Nederlandse amputatie-elftal.
Lees verder: Stem onderwijs meer af op de beperkingen
17 juni 2019

Vanavond liveshow verkiezing Minister van Gehandicaptenzaken op NPO 1

Vanavond kiest Nederland een 'Minister van Gehandicaptenzaken'. De verkiezing wordt live uitgezonden om 21.15 uur, NPO1. Deze 'minister' komt op voor de bijna 2 miljoen Nederlanders met een handicap. Er zijn zes kandidaten. Degene die gekozen wordt krijgt een jaarcontract bij de KRO-NCRV en krijgt in dat jaar alles wat nodig is om de speerpunten uit te dragen.
Vanavond liveshow verkiezing Minister van Gehandicaptenzaken op NPO 1
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies