Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Overzicht nieuws

08 augustus 2019

WHO maakt fout: burn-out toch niet officieel erkend als ziekte

3 juni 2019 | Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft een fout gemaakt bij de communicatie over burn-out in de nieuwe catalogus met ziekten, symptomen en oorzaken van letsel, zo meldt de NOS.
Lees verder: WHO maakt fout: burn-out toch niet officieel erkend als ziekte
08 augustus 2019

JOnge ervaringsdeskundigen lanceren MIND Young Studio over psychische problematiek

5 juni 2019 | 4 jongeren die zelf te maken hebben (gehad) met psychische problemen lanceren het online platform MIND Young Studio om andere jongeren te helpen om te gaan met hun psychische problemen en het taboe hierop te doorbreken.
Lees verder: JOnge ervaringsdeskundigen lanceren MIND Young Studio over psychische problematiek
11 juli 2019

Studietoeslag voor student met medische beperking wordt overal € 300 per maand

Studenten die niet kunnen bijverdienen naast hun studie vanwege hun medische beperking krijgen binnenkort rond de € 300 studietoeslag per maand. Het gaat om studenten die ook studiefinanciering ontvangen. Het bedrag is op gelijke hoogte gesteld met de studieregeling in de Wajong2010 en is ook in lijn met de motie Raemakers. Dit maakt staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op 8 juli 2019 bekend in een brief aan de Tweede Kamer.
Studietoeslag voor student met medische beperking wordt overal € 300 per maand
10 juli 2019

Toegankelijk toetsen voor studenten mét en zonder een beperking

Marjolein Büscher-Touwen en Linda Schlundt Bodien van Expertisecentrum handicap + studie schreven een artikel over toegankelijk toetsen in het blad Examens. Dit in het kader van de campagne ‘Toegankelijk Toetsen: ruimer denken, kan, mag en moet!’. Het doel van deze campagne is het creëren van bewustzijn en het aanzetten tot actie bij onderwijsinstellingen rondom de toegankelijkheid van toetsing en examinering voor studenten met een functiebeperking. Uiteraard op zo'n manier dat de kwaliteit en validiteit gewaarborgd zijn.
Toegankelijk toetsen voor studenten mét en zonder een beperking
09 juli 2019

Verslag Landelijk Netwerk Studentenwelzijn 20 juni 2019

In dit verslag een impressie van het plenaire deel en de themasessies van de bijeenkomst van het Landelijk Netwerk Studentenwelzijn op 20 juni jl. In de plenaire opening stond de ervaring van studenten met welzijn centraal. Én werd bekend gemaakt wie verkozen wordt tot Lector van het jaar 2019. In deelsessies gingen de deelnemers in op het plan van aanpak van dit landelijk netwerk. De in te richten stuurgroep van het platform Studentenwelzijn is nu aan zet: zij zullen dit najaar de definitieve thema’s en de inrichting van het netwerk en de werkgroepen vormgeven en daarmee de visie en focus van het netwerk verder richten.
Verslag Landelijk Netwerk Studentenwelzijn 20 juni 2019
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies