Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Naamswijziging

Binnenkort zijn wij ECIO: Expertisecentrum inclusief onderwijs. Samen maken wij optimale deelname aan onderwijs en arbeidsmarkt mogelijk. Voor iedereen. Zonder belemmeringen.
Lees verder

Nieuwsbrief h + s

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van handicap + studie? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Lees verder

Inclusief onderwijs

Trainingen, tips en tools voor docenten
Lees verder

Studiedagen

Studenten met een functiebeperking lastig? Ontdek hoe beleid en begeleiding zowel hen als u verder brengen.
Lees verder
Ga naar de eerste header
Ga naar de tweede header
Ga naar de derde header
Ga naar de vierde header

Handicap + studie

Expertisecentrum handicap + studie, onderdeel van CINOP, ondersteunt universiteiten, hogescholen en mbo bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een extra ondersteuningsvraag.
Lees verder over: Handicap + studie

Nieuws

 
Teaser agenda

Monitor beleidsmaatregelen hoger onderwijs 2018-2019

De monitor beleidsmaatregelen biedt een brede terugblik op de belangrijkste ontwikkelingen in het hoger onderwijs van het afgelopen jaar. In de monitor wordt dit jaar specifiek aandacht besteed aan de halvering van het collegegeld, selectie en het studiegedrag van kwetsbare groepen.
Lees meer over: Monitor beleidsmaatregelen hoger onderwijs 2018-2019 >>

Fontys en Tilburg University ondertekenen intentieverklaring VN-verdrag

Op dinsdag 24 september ondertekenen Fontys en Tilburg University de intentieverklaring VN-verdrag. Hiermee spreken zij uit dat ze een inclusievere onderwijsinstelling willen zijn en hier concreet actie op gaan ondernemen. Zij zijn daarmee de 9e en 10e instelling die zich aansluiten bij het initiatief.
Lees meer over: Fontys en Tilburg University ondertekenen intentieverklaring VN-verdrag >>
Meer nieuws

Agenda

 
Teaser agenda
26 september 2019

Studiedag Toegankelijk toetsen voor studenten met een ondersteuningsvraag: wat zijn de mogelijkheden? 26-09-2019

Studenten met een ondersteuningsvraag (o.a. vanwege functiebeperking, ziekte, psychische klachten, ouderschap, mantelzorg) ervaren belemmeringen bij toetsing in examinering. Niet vanwege gebrek aan kennis en vaardigheden, maar vanwege de toetsvorm en/of de omstandigheden waaronder getoetst wordt. Op grond van de WGBh/cz hebben studenten recht op geschikte en noodzakelijke aanpassingen. Examencommissies en docenten hebben hier een essentiële rol te vervullen. Wat moet je nu weten en waar kun je rekening mee houden om deze taak goed te kunnen volbrengen zonder in te boeten op de kwaliteit van de toets en de eindkwalificaties? En hoe kun je systematisch werken aan het vergroten van de toegankelijkheid van toetsing en examinering?
Lees meer over evenement: Studiedag Toegankelijk toetsen voor studenten met een ondersteuningsvraag: wat zijn de mogelijkheden? 26-09-2019 >>
01 oktober 2019

Regiobijeenkomst borgen kwaliteit studeren met functiebeperking en studentenwelzijn 01-10-2019

De regiobijeenkomsten op 1, 3 en 8 oktober 2019 gaan over het borgen van kwaliteit door het agenderen en implementeren van beleid studeren met een beperking én studentenwelzijn. Deze worden gehouden in de regio's Noord, Midden en West.
Lees meer over evenement: Regiobijeenkomst borgen kwaliteit studeren met functiebeperking en studentenwelzijn 01-10-2019 >>
Naar agenda

Inschrijven nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies